×

Gratis parkering i København får biludlejningsfirma til at satse grønt

En ændring i parkeringsreglerne i Københavns Kommune har fået biludlejningsfirmaet Sixt til at hente ikke færre end 100 elbiler til København. Københavns Kommune har pr. 1. januar 2020 gjort det gratis for elbiler at parkere i hele kommunen. Det har sat skub i tingene hos Sixt.


“Der er ingen tvivl om, at det nu er blevet langt mere attraktivt at leje en elbil i København. Det har vores kunder også bemærket, og derfor henter vi nu 100 ekstra elbiler til København,” fortæller Joackim Penti, kommunikationschef hos Sixt.
De ændrede regler gør det både billigere og nemmere for besøgende og beboerne i
hovedstaden at vælge elbiler, da de så kan parkere gratis i hele kommunen. Tilmed er København godt på vej til at have 1.000 ladepladser på offentlige veje og private fællesveje i kommunen, så det altid er muligt at få strøm på bilen.

Hos Sixt fortæller man, at de nye regler både er tillokkende for københavnere bosat i storbyen samt for pendlere, der nu kan undgå de høje takster for time-parkering.
“Vi har både kunder, der bor i byen, samt pendlere der kører ind til byen hver eneste dag. Med et trylleslag skal de ikke længere bekymre sig om at betale for parkering. Det er en kæmpe fordel, der gør livet som lejer af elbil ekstremt attraktivt,” fortæller kommunikationschef Joackim Penti.

Meget tyder på, at det store gennembrud for elbiler herhjemme er i gang. 2019 slog alle rekorder for salg af elbiler, men også på udlejning kan det mærkes. Og det er særligt initiativer som gratis parkering til borgere og pendlere i København, der ifølge Sixt er en væsentlig faktor for valget af elbil.

Sixt er det udlejningsfirma herhjemme med langt flest elbiler, og vi har helt klart oplevet stigende opmærksomhed og øget efterspørgsel på elbiler i hele Danmark. Initiativer fra politisk side virker, og hos Sixt prioriterer vi elbiler med kampagner og tiltag, der kan få langt flere til at vælge at køre på strøm” slutter Joackim Penti.

Partierne bag aftalen er Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre, SF samt Venstre. Den gratis parkering for elbiler bliver vejet op af en stigning i prisen på parkeringslicenser til benzin- og dieselbiler.