×

Overvejer du elbil?

Går du og overvejer, at skifte din diesel- eller benzinbil ud med en elbil? Så læs med. Vi sætter fokus på den grønne kørsel og kigger nærmere på elbilerne. Måske en elbil er perfekt for dig?

Elbilerne boomer frem i disse tider. Det sker i takt med at der bliver mere fokus på den grønne linje. Flere og flere bilproducenter tilbyder i dag, bilmodeller med el som drivkraft. Designet af elbilerne er efterhånden også noget, der hos de fleste producenter er blevet sat mere fokus på, og det giver mange af de nye elbiler et mere moderne look. Kombineret med de opgraderede funktioner og rækkevidder, som vi ser i specielt de nyere elbiler, så formår de fleste elbiler faktisk at dække de flestes behov i en højere grad end tidligere.

 

Ligesom med alle andre biler, så starter valget af den perfekte bil med, at vurdere sit kørselsbehov. De fleste kan dække deres kørselsbehov med en elbil, det afhænger selvfølgelig af mængden af km, der skal køres, og hvor praktisk anlagt man er. Har du langt på arbejde, eller kører du meget på motorvej, skal du være ekstra opmærksom på elbilens rækkevidde. Generelt er elbiler ret velegnet til by- og landevejskørsel.

Med en elbil indskrænkes mulighederne en smule, når man ser på “tankning” på landsplan, da det ikke er alle tankstationer, der har en ladestander tilknyttet. Det kan derfor være en god idé at undersøge, hvilke muligheder du har for opladning i dit nærområde, og når du skal på langfart i det danske rige vil det være en god ide, at have tilrettelagt ruten efter placeringen af ladestandere i landet. Har du ikke mulighed for egen ladeplads, eller bor du i et område, der er sparsomt dækket af ladestationer, kan der godt opstå nogle udfordringer. Vær også altid opmærksom på om elbilen, har mulighed for hurtigopladning – det er en funktion, der er guld værd.

Er du stadig i tvivl om elbilen er noget for dig?

Vi har her forsøgt at hjælpe dig med at danne overblik. Vi har lavet en oversigt over fordele og ulemper ved elbiler. Det er selvfølgelig altid meget individuelt for den enkelte bilist, om hvilke kriterier du skal tage med i dine overvejelser…

Fordele

 • Automatgear
 • Accelerer hurtigt
 • Støjsvag kørsel, du kan nemt snige dig ind på andre
 • Færre mekaniske komponenter
 • Udleder ingen lokal forurening og er miljøvenlig. Gode point på samvittighedskontoen. Bæredygtig!
 • Du kan “tanke” natten over og være klar fra morgenstunden
 • Især god til bykørsel og mulighed for gratis parkering
 • Attraktive og centrale parkeringsmuligheder i Storbyerne
 • Mange populære bilmodeller fås som elbil
 • Billig i drift.

 

Ulemper

 • Automatgear, manuelt kan ikke vælges
 • Grundet manglende motorlyd kan bløde trafikanter blive forskrækkede
 • Alt er elektrisk, så kan du lide at rode ved motorer så er elbil nok ikke for dig.
 • Lade muligheder kan være begrænsede.
 • Rækkevidden kan være kortere, når det er koldt
 • Skal du køre langt eller pendle skal du holde styr på logistikken
 • Få modeller med anhængertræk
 • Færre værksteder til service og reparationer

 

Vores bedste tip, inden du vælger en elbil er, at afprøve en elbil. Kør en lang tur, se om du kan fungere som el-bilist. Kør som du plejer – men pas på, en støjsvag bil udstyret med automatgear, er noget man kan blive afhængig af.

Er du stadig i tvivl om elbil er noget for dig? Hos Sixt har vi elbiler i vores flåde, du har derfor mulighed for at prøve en elbil i en kortere eller længere periode, helt uden bekymringer.