×

Langtidsleje vs. Mini-Lease vs. Leasing

BMW 1-serie 2020 BMW 118i BMW 120d

Er du typen, der godt kan lide at køre i en ny bil, som du måske ikke lige har råd til at købe fra ny af? Så kan du overveje både mini-lease, leasing eller billeje. Der er fordele og ulemper ved dem alle, uanset hvad du vælger. Det første du skal gøre er, at gøre op med dig selv, hvad dit behov er.Om du vil cruise ned af landevejen i en sportsvogn, eller har brug for en SUV i over et års tid eller mindre, det ved kun du? Vi vil dog rigtig gerne hjælpe dig på vej til at tage den beslutning, der er den bedste for dig. Vi har derfor herunder opridset nogle fordele og ulemper ved de forskellige løsninger.  

Langtidsleje 

Langtidsleje kan være en fordel, hvis du ikke har brug for en bil i mere end 1-2 måneder. Det kan f.eks. være i forbindelse med arbejde eller en længere ferie, enten i ind- eller udland. Med denne løsning kan du få en fleksibel løsning, der sørger for at du ikke er bundet af en længere kontrakt, tag dog forbehold for de forskellige korttidsleje aftaler, da der er mange forskellige udbud af dette.Hvis det lyder som dig, kan langtidsleje være en god løsning. Det eneste du skal være opmærksom på er, at langtidsleje ofte har et max antal af dage, som du kan leje bilen i. Hvis du ved, at du skal bruge en bil i længere tid, kan det være en fordel at se på en anden løsning. 

Fordele

 • Fleksibilitet: lej så lang eller kort tid, som du har brug for.
 • Kør i en ny bil.
 • Nem at booke, ligesom ved en almindelig billeje.
 • Ofte mulighed for at skifte bil i lejeperioden.
 • Hvis du oplever problemer, kan du ringe til kundeservice.
 • God øsning til dig, der har brug for en bil på lang sigt i et andet land.

Ulemper

 • Omkostningerne kan være højere end leasing, afhængigt af lejens længde.
 • Der er begrænsning på lejeperioden.
 • Overkørte kilometer kan være dyre.

Mini-lease

Du har måske brug for en bil i en længere periode, 2-24 måneder. Hvad enten det er til hverdagslivet eller til arbejde. Mini-Lease er en form for udvidet billeje. Denne løsning er blandt andet god til dig, der har et akut behov for en bil. Det kan være du har købt en bil, hvor der er 3 måneders levering eller du har brug for en ekstra bil i en periode. Så er dette et godt alternativ i stedet for at leje eller lease.

Fordele

 • Fast aftale i kort periode.
 • Godt alternativ til langtidsleje.
 • Dækker det akutte behov for en bil i en kortere periode.
 • Ingen ekstraordinær engangsydelse. (Hos sixt er der ingen udbetaling f.eks.)
 • Vejhjælp inkluderet.
 • Ingen udgifter til: service, forsikring og grøn ejerudgift.

Ulemper

 • Omkostningerne kan være højere end leasing, afhængig af mini lease perioden.
 • Der er begrænsning på leasingperioden.
 • Overkørte kilometer kan være dyre.
 • Kontrakten er ofte uopsigelig, bindingsperioden er svarende til leasingperioden.

Leasing

Du har måske brug for en bil i en længere periode. Og den bil vil du gerne have i 24 måneder eller længere. Leasing er en god løsning for dig, der overvejer at købe en bil, eller ikke har behovet for at skifte bil ofte. Leasing er efterhånden en af de mest populære løsninger for at have en fleksibel billøsning i en længere periode. Men der er både fordele og ulemper ved dette. 

Fordele 

 • Du slipper for renter og gebyrer i forhold til køb/finansieringen af en bil.
 • Du har overblikket over den månedlige udgift.
 • Du slipper for at tænke på værditab ved et eventuelt salg, når du aflevere din leasingbil retur.
 • Giver muligheden for at du kan køre i en ny bil. 
 • Lave omkostninger ved vedligehold. Mange udgifter dækker et leasingselskab.
 • Kan være omkostningseffektivt at lease, hvis du skal have den i over 1 år.
 • Du kan skifte bil oftere end i forhold til en købt bil.
 • Lav førstegangsydelse.

Ulemper

 • Månedlige omkostningerne kan være højere end ved køb af bil.
 • Der er begrænsning på leasingperioden.
 • Overkørte kilometer kan være dyre.
 • Kontrakten er ofte svær at komme ud af.
 • Du skal kende dit kørselsbehov i leasingperioden.
 • Du ejer ikke bilen, og kan sjældent købe den ved endt leasing.
 • Engangsbetaling.