×

Jesper Hansens drengedrøm gik i opfyldelse – Del 1

”Det brænder inde i mig, og det håber jeg det vil blive ved med i flere år.”

Jesper Hansen startede med at spille fodbold som 4-årig. Han startede primært fordi, mange af hans kammerater gjorde det. For Jesper Hansen, blev det dog til mere end bare en hobby: ”Jeg vidste at jeg skulle være målmand rigtig tidligt. Jeg tror at, måske inden jeg fylder 5, så er jeg til en træning hvor vores træner spørger om der er nogen der har lyst til at gå ind og stå på mål, og der har jeg så rakt hånden i vejret, og så har jeg faktisk været målmand lige siden. Så jeg har ikke været angriber eller midterforsvarer. Så jeg har været målmand hele min karriere, lige fra den spæde start som 4-årig, så jeg har ikke erfaring med at score en masse mål, eller lave en masse driblinger og finter osv. Det har været med hænderne, og på med handskerne fra næsten dag et.”

”I starten var det jo sjovt, og ikke så alvorligt. Der gik ikke så lang tid, så havde jeg vel en vis form for talent, så jeg spillede faktisk med dem der var et år ældre end mig selv, og jeg kom på den årgang der hed ’84, nu er jeg selv ’85, så jeg fandt ud af, at jeg kunne være med sammen med nogen der var lidt større end mig selv, og lidt stærkere end mig selv, og det gav vel, i en rimelig tidlig alder, en eller anden form for tanke om, at man måske kunne udvikle sig til at blive professionel fodboldspiller, som var drengedrømmen dengang, da man blev lidt ældre. Så det var i hvert fald der det startede med, at man måske kunne se en eller anden form for mulighed for at komme til at opnå nogle af de her drengedrømme som man havde da man var ganske ung.”

Passionen for sporten lever stadig i bedste velgående: ”Jeg tror ikke, at jeg har mistet den samme passion. Jeg har haft samme kærlighed til spillet lige siden jeg var barn. Selvfølgelig har det ændret sig, da det er gået fra at være sjov til mere alvor, men at møde op hver eneste dag til træning, træne endnu mere, træne endnu hårdere, der er blevet stillet større krav osv., der har passionen jo overskygget det hele, og man har haft denne her drivkraft til at kunne nå derhen hvor man har sat sine mål, og prøve at opnå så meget som overhovedet muligt. Så ja, den er den samme i dag, selvom jeg sidder her mere end 30 år efter, fra første træningsstart til nu. Det brænder inde i mig, og det håber jeg det vil blive ved med i flere år. Jeg håber at jeg kan blive ved med at have den samme passion for fodbolden. Det er i hvert fald det der har båret mig, til den dag i dag, og det håber jeg at den vil blive ved med, indtil kroppen ikke kan mere.”