Udbuddet af elbiler er eksploderet de seneste år, og der kommer flere og flere modeller på det danske marked. Mange bilister har fokus på den grønne omstilling og ønsker at slippe for de stigende brændstofpriser.
Bliv klogere på elbiler og lær om fordelene ved at korttidslease en elbil hos Sixt mini-lease.

Overvejer du at lease en elbil? Så har du formentlig en række spørgsmål om hvor langt en elbil kører på en opladning, infrastrukturen for ladestandere samt finansiering af en elbil. Her får du svar på de mest stillede spørgsmål, så du kan blive klogere på leasing af elbiler.

Hos SIXT mini-leasing har vi samlet et udvalg af elbiler til dig, som du med gode fordele kan lease, hvad enten du er en børnefamilie eller skal pendle til og fra arbejde.

Hvordan fungerer en elbil?

Der findes mange forskellige modeller af elbiler, og det kan være svært at se forskel. Udenpå ligner de andre biler med en brændstofmotor. Men den største forskel er den lydløse motor.

Elbiler betegnes med forkortelsen (B)EV, som står for (battery) Electric Vehicle. Som navnet antyder, kører elbiler på elektricitet i modsætning til biler med forbrændingsmotorer, der kører på benzin eller diesel. Med en elbil behøver du andre ord ikke bekymre dig om høje brændstofpriser.

Hvor langt kan en elbil køre?

Det er forskelligt fra model til model, hvor langt en elbil kører på 1kWh. Men tommelfingerreglen er dog, at en elbil kører cirka 5 km pr. kilowatt-time (kWh). Det svarer til et par hundrede kilometer pr. opladning – alt efter elbil, ladeboks og batteri.

Opladning af elbil

Du kan oplade din elbil på flere måder. Enten kan du vælge hjemmeopladning eller opladning ved en af de cirka 4.000 offentlige ladestandere, som findes rundt om i hele Danmark. Oplader du din elbil i derhjemme, skal du være opmærksom på, hvilket stik du bruger. Der er nemlig forskel på stik fra elbil til elbil.

Ved hjemmeopladning får du din egen private ladeboks. For at oplade din elbil ved det offentlige ladenetværk kræver det, at du får et abonnement hos udbydere som Clever og E.on. Du skal blot være opmærksom på, hvilket stik du bruger, fordi der er forskel på disse stik alt efter, hvilken elbil du skal oplade.

Hos SIXT samarbejder vi med Norlys og Clever, som kan hjælpe dig med at få installeret en ladestander enten derhjemme eller i virksomhedsregi. Kontakt Norlys og Clever, hvis du ønsker et tilbud på en ladestander.

Leasing af elbil hos Sixt mini-lease

Det skal være let at vælge den grønne løsning. Derfor har vi et bredt udvalg af elbiler, der varierer i både størrelse og pris. Din bil skal passe til dit behov.  

Korttidsleasing af en elbil hos Sixt Mini-Lease tilbyder fleksibilitet og økonomiske fordele, såsom at undgå langvarige finansielle forpligtelser og muligheden for at skifte mellem nyeste elbilmodeller. Det er en ideel løsning for dig, der ønsker at opleve elbilens fordele uden det langsigtede ejerskab, hvilket gør det til en praktisk mulighed for både private og erhvervskunder. 

Priserne for korttidsleasing af elbilerne varierer alt efter størrelse og kapacitet. 

Hvilken elbil skal jeg vælge?

Er du i tvivl om, hvilken elbil der er den rigtige for dig at lease? Så hjælper SIXT dig med at finde den elbil, som giver bedst mening for dig at lease. Vores kompetente bileksperter står klar til at besvare dine spørgsmål. Du kan finde dem i vores leasingcentre eller du kan kontakte dem her. 

Over 40 procent af alle biler hos SIXT Danmark er elektrisk eller hybrid, og hver 6. bil hos SIXT Danmark er 100 procent elektrisk. Hos Sixt mini-lease er det vigtigt for os, at gøre det let for dig at vælge en miljøvenlig køreoplevelse. Du kan se hele vores udvalg af elbiler her.

Kør Grønt og Kør Langt – Korttidsleasing af elbil uden begrænsinger

Skal du ud på en længere køretur og har brug for en elbil, som ikke skal oplades fra for eksempel Gedser til Skagen? Så har vi også løsningen til dig, for SIXT Kør Grønt og Kør Langt inkluderer en brændstofbil til de lange ture tre til fire gange om året, hvor en elbil kan være for besværlig. Det kalder vi for en “elbil uden begrænsninger”. Med Kør Grønt og Kør Langt fjerner SIXT den begrænsning, mange danskere oplever, og som kan gøre det svært at skiftet til elbil.

Læs mere om dine muligheder for Kør Grønt kombiløsningen. 

Brug for mere information inden du leaser en elbil?

Hvis du ikke fandt svar på dit spørgsmål eller ønsker hjælp til en bestilling, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores team står altid klar til at hjælper dig med at besvare dine spørgsmål. Du kan også læse mere her, hvis du overvejer en elbil.

SE VORES ELEKTRISKE BILER

FAQ – ELBILER

GENEREL INFO

Hvad er en elbil?

En elbil kører på elektricitet, som i modsætning til forbrændingsmotorer kører på benzin eller diesel.

Hvilken elbil er bedst til prisen?

Note: Tag årets bil i DK i budgetklassen, skriv lidt fordele og ulemper om bilen.

Hvad er den billigste elbil?

Den billigste elbil starter fra 2.995 kr. pr. måned inkl. forsikringer, service, vejhjælp – alt inkluderet med Sixt Mini-lease.

Hvordan virker en elbil?

Elbilen kører udelukkende på elektricitet via en elmotor, og skal derved oplades før brug. Elbilen lades ved hjælp af det medfølgende lade kabel til elbilen, bilen kan lades på en af de 4000 lade standere placeret i Danmark, eller hjemme i privaten hvor der er mulighed for at lade gennem en lade boks eller stikkontakt.

Hvorfor vælge en elbil?

Den bedste grund til at vælge en elbil, er at den ikke forurener ved kørsel og derved spare mennesker for skadelige gasser eks. i tættere bebyggede områder i nærmiljøet, da den ikke udleder partikler gennem et traditionelt udstødningsrør kendt fra fossil biler. Læs mere om fordele ved en elbil.

Er det sikkert at køre i elbil?

Elbilerne i dag er rimelig sikre biler, og er ikke mere eller mindre sikker end en traditionel brændstofbil.

Vi ser dog elbiler have den nyeste sikkerhedsteknologi som udviklingen og produktionen af elbiler skrider frem.

Er der ulemper ved at køre i en elbil?

Når du står med valget om en elbil, er det vigtigt du kender dine kørselsbehov. Altså hvor meget kører du reelt på en dag, en uge eller eller en måned. Det kan være en ulempe med elbil hvis ikke den opfylder dine kørselsbehov målt op mod rækkevidden på elbilen.

Opladning er også en reel ting du bør forholde dig til.

Hvordan lader jeg min elbil?

Du kan lade din elbil på mange måder. De 2 løsninger der er på markedet i dag er enten hjemmeopladning eller opladning på det offentlige lade netværk.

Ved hjemmeopladning har du din helt egen private ladeboks som du kan oplade din elbil ved. For at lade på det offentlige lade netværk kræver det at du har et abonnement hos udbydere såsom Clever, E.on etc.

KØR GRØNT BILER

Hvilken elbil kan jeg få?

Vores udvalg af elbiler er dynamisk, og vi har som regel et bredt udvalg af elbiler eks. Mindre elbiler som en Renault Zoe, eller sedan elbiler som en Polestar 2, eller SUV elbiler som en Jaguar I-Pace. Hvis du skulle have spørgsmål til vores udvalg på siden, er du mere end velkommen til at tage en uforpligtende samtale med vores Mini-lease konsulenter som kan guide dig videre herfra.

Hvilken fossilbil kan jeg vælge?

Når du skal bestille din fossilbil i forbindelse med din elbil, kan du vælge adskillige bilgrupper til dit behov, alt fra mikrobiler, kompaktbiler, stationcars til SUV’er. Bilgrupperne repræsenterer et eksempel på den type bil du kan forvente at bytte til, vi garanterer ikke en specifik bil i gruppen, men du er velkommen til at ønske en bil, og vi vil gøre vores bedste for at imødekomme dette.

Hvad gør jeg når jeg skal bruge en fossil?

Når behovet for en fossilbil opstår til eks. den årlige skiferie. Skal du blot henvende dig til vores Mini-lease konsulenter som klargøre det praktiske for dig, og du modtager herved en reservationsbekræftelse på mail med aftalte dato, tid og sted.

Hvor kan jeg hente min fossil bil?

Med Sixt Mini-lease kør grønt, har du mulighed for at vælge hvilket som helst Sixt kontor i Danmark og foretage dit skift. Hvis du gerne vil spare tid, tilbyder vi også at levere bilen direkte til din hjemmeadresse, arbejde el. lign. for et mergebyr på 250 kr. hver vej. Dette aftaler du når du er i dialog vedr. skift af bil med vores Mini-lease konsulenter.

Hvad sker der med min elbil når jeg er på ferie?

Din elbil vil stå til opbevaring hos os, i den periode hvor du benytter fossilbilen. Du har mulighed for at vælge bilen skal stå urørt ved indlevering, men kan også vælge at bilen skal rengøres i mellemliggende periode, så når du får bilen retur, er den klargjort indvendigt og udvendigt – det forudsætter at der ingen private ejendele er i bilen.