Bil eller varevogn på den nemme og fleksible måde

Der kan være mange overvejelser i forbindelse med at få en firmabil. Hvad kan bedst betale sig rent økonomisk?

Det er et attraktivt gode at tilbyde sine medarbejdere fri firmabil, som dækker både det erhvervsmæssige og private kørselsbehov. Oftest tilbyder virksomhederne økonomiske rammer for en firmabil.

Det er dog vigtigt, at du som ansat overvejer, hvilken løsning der bedst kan betale sig for dig, for det afhænger især af dit erhverv og forholdet mellem erhvervsmæssig og privat kørsel. En firmabil kan i mange tilfælde bedst betale sig, hvis du kører meget privat i bilen. Kører du derimod meget for firmaet, kan det i de fleste tilfælde bedst betale sig at eje bilen selv.

Hvis du derimod har fået tilbudt firmabil som et gode, og du ikke kan vælge det økonomiske tilskud i stedet for, kan det godt betale sig at takke ja til tilbuddet om en firmabil. Husk, at du ikke modtager kørselsfradrag, når du har fri firmabil, sådan som du gør, når du ejer din bil.

Med SIXT mini-lease bliver du taget i hånden og gjort klogere på leasing af firmabil eller egen bil.

Hvilken firmabil skal jeg vælge?

Valg af firmabil kommer an på behov og arbejdsopgaver. Skal det være en større bil med plads til varer? Eller skal den bare transportere dig til og fra arbejde?

Jo større og dyrere bilerne er, jo bedre kan en firmabil betale sig. Vi hjælper dig med at udfærdige en liste over firmabiler, som du kan vælge imellem. På den måde finder du den firmabil, der passer bedst til dig.

Hvis du synes det er spændende at prøve forskellige bilmodeller, er vores mini-lease-løsning det rigtige for dig. Du kan tilkøbe forsikringen Safe return, som er inkl. kaskoforsikring og glas- og dækforsinkring med 0,- kr. i selvrisko på begge forsikringer.

Med Safe Return kan du tilføje op til 5 ekstra chauffører og du får derudover tyveriforsikring og vejhjælp ved mekanisk nedbrud, hvilket kan være helt anderledes for traditionel leasing af biler.

Får du firmabil for første gang eller skifter til en anden model, skal du huske at opdatere din forskudsopgørelse, så din indberetning til Skat passer.

Fordele ved en firmabil

Der er mange fordele ved firmabil, som er værd at tage med i overvejelserne – du slipper f.eks. for langsigtede økonomiske forpligtelser.

Der kan dog være forbehold i forbindelse med lease en firmabil, som du skal være opmærksom på. Betaler virksomheden eksempelvis brændstof og strøm, når du kører til udlandet? Og må du låne bilen ud til andre? Det er vigtigt at have på plads inden aftalen indgås.

Når du mini-leaser hos SIXT og skal en tur til udlandet, skal du altid huske at medbringe følgende:

  • Lejekontrakt
  • Blanket til skadeanmeldelse
  • Dieselmærkat (flere storbyen kræver et mærkat til kørsel storbyer)
  • Motorvejsmærkater (Disse kan købes via FDM og er på eget ansvar)
  • Advarselstrekant
  • Førstehjælpskasse
  • Sikkerhedsveste

Du finder flere svar på dine spørgsmål under vores FAQ.

Hvad koster det at have firmabil?

Når du får stillet en fleksible firmabil til rådighed af dit arbejde, til fri afbenyttelse, betaler virksomheden som udgangspunkt for leasingydelsen hos os samt de andre udgifter forbundet med bilen.

Virksomheden betaler en fast månedspris, som inkluderer alt. På den måde slipper du for de ubehagelige økonomiske overraskelser og uforudsete udgifter. Finansiering, brændstof, vedligeholdelse, vejhjælp og forsikringer er oftest medregnet i firmabilsaftalen.

Men, hvad koster det for dig at have firmabil? Som bruger af bilen beskattes du af bilens værdi. Det bliver skattemæssigt modregnet på din lønseddel hver måned.

Som erhvervskunde hos SIXT, er det muligt at mini-lease firmabil eller egen bil med kort binding, ingen udbetaling og langsigtede økonomiske forpligtelser. Læs mere om erhvervsleasing her

Med SIXT mini-lease Erhverv kan du fleksibelt, nemt og hurtigt udskifte firmabilen efter behov.

Hvad betyder beskatning af firmabil?

Firmabil til rådighed er et skattepligtigt personalegode, og værdien opgøres som en procentdel af bilens beskatningsgrundlag. Så har du købt eller fået en firmabil, er det vigtigt at læse med her.

Får du stillet en firmabil til rådighed gennem din arbejdsplads, beskattes du nemlig af firmabilen.

Det er selve råderetten der beskattes. Omfanget af den private kørsel er derfor uden betydning. For uanset hvor langt du kører privat, så påvirker det ikke din firmabilbeskatning.

Hvordan beregnes beskatning af firmabil 

Beskatningsgrundlag er det beløb, man får tillagt sin indkomst. Beskatningen af din firmabil beregnes som en procentdel din bils værdi plus et miljøtillæg. Bilens værdi afhænger af, hvor gammel den er, mens procentdelen afhænger af bilens værdi.

Se vores guide til beskatning af firmabil her

Brug for mere information inden du leaser?

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål eller har behov for hjælp til en bestilling, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores medarbejdere er klar til at assistere dig.

 

ENKEL MÅDE AT HAVE FLEKSIBEL FIRMABIL PÅ!

Du vælger imellem nye kvalitetsmodeller inden for mange bilmærker, -typer og -størrelser. Ønsker du at skifte bil undervejs, hjælper vi dig med glæde.</p

Du betaler en fast månedspris, som inkludrer alt på nær brændstof. Du undgår ubehagelige overraskelser og uforudsete udgifter.

Du får både kaskoforsikring, grønne afgifter, alm. teknisk vedligeholdelse, dæk, erstatningsbil ved service og vejhjælp med i din månedsleje. Du skal kun sørge for brændstof.