Bil eller varevogn på den nemme og fleksible måde

Der kan være mange overvejsler i forbindelse med at få en firmabil. Og hvad kan bedst betale sig rent økonomisk?

Det er en attraktiv gode at tilbyde sine medarbejdere fri firmabil, som giver mulighed for at dække både det professionelle og private kørselsbehov. Oftest tilbyder virksomhederne økonomiske rammer for en firmabil, hvor du som ansat kan vælge mellem to ting:

  • At betale ekstra for en bil
  • Få mere i løn

Det er dog vigtigt, at du som ansat overvejer, hvilken løsning der bedst kan betale sig for dig. For det afhænger især af dit erhverv og forholdet mellem den erhvervsmæssige og private kørsel. En firmabil kan i mange tilfælde bedst betale sig, hvis du kører meget privat i bilen. Kører du derimod meget for firmaet, kan det i de fleste tilfælde bedst betale sig at eje bilen selv.

Hvis du derimod har fået tilbudt firmabil som et gode, og du ikke kan vælge det økonomiske tilskud i stedet for, kan det godt betale sig at takke ja til tilbuddet om en firmabil. Husk, at du ikke modtager kørselsfradrag, når du har fri firmabil, sådan som du gør, når du ejer din bil.

Med SIXT mini-lease bliver du taget i hånden og gjort klogere på leasing af firmabil eller egen bil.

Hvilken firmabil skal jeg vælge?

Valg af firmabil kommer an på behovet og arbejdsopgaverne. Er der behov for en større bil med plads til varer? Eller skal den bare transportere dig til og fra arbejde?

Jo større og dyrere bilerne er, jo bedre kan en firmabil betale sig. Vi hjælper dig med at lave en liste over firmabiler, som du kan vælge imellem. På den måde finder du den firmabil, der passer bedst til dig.

Hvis du er en af dem der synes, at det er spændende at prøve forskellige bilmodeller, så prøv vores mini-lease løsning. Hertil kan du tilkøb forsikringen Safe return, som er inkl. kaskoforsikring samt glas og dækforsinkring med 0,- kr. I selvrisko på begge forsikringer.

Med Safe Return kan du vælge op til 5 ekstra chauffører og du får derudover får du tyveriforsikring og vejhjælp ved mekanisk nedbrud, hvilket kan være mange privatpersoners frygt ved traditionel leasing af biler.

Hvis du får en firmabil for første gang eller skifter til en anden model, skal du huske at opdatere din forskudsopgørelse, så din indberetning passer.

Fordele ved en firmabil

Der er mange fordele ved en firmabil, som er værd at tage med i overvejelserne. Du får mulighed for at have en firmabil uden bekymringer for de langsigtede økonomiske forpligtigelser. Der er ingen skjulte gebyrer – kun den faste månedlige betaling.

Der kan dog være forbehold i forbindelse med lease en firmabil, som du skal være opmærksom på. Betaler virksomheden eksempelvis brændstof og strøm, når du kører til udlandet? Og må du låne bilen ud til andre? Det er vigtigt at have på plads inden aftalen indgås.

Når du mini-leaser hos SIXT og skal en tur til udlandet, skal du altid huske at medbringe følgende:

  • Lejekontrakt
  • Blanket til skadeanmeldelse
  • Diesel mærkat (flere storbyen kræver et mærkat til kørsel storbyer)
  • Motorvejsmærkater (Disse kan købes via FDM og er på eget ansvar)
  • Advarselstrekanten
  • Førstehjælpskassen
  • Sikkerhedsveste

Du finder flere svar på dine spørgsmål under vores FAQ.

Hvad koster det at have firmabil?

Når du får stillet en fleksible firmabil til rådighed af dit arbejde – og du må bruge den til fri afbenyttelse, betaler virksomheden som udgangspunkt for leasingydelsen hos os samt de andre udgifter forbundet med bilen.

Virksomheden betaler en fast månedspris, som inkluderer alt. På den måde slipper du for de ubehagelige økonomiske overraskelser og uforudsete udgifter. For både finansiering, brændstof, vedligeholdelse, vejhjælp og forsikringer er oftest medregnet i firmabilsaftalen.

Men hvad koster det for dig at have firmabil? Som bruger af bilen beskattes du bilens værdi. Det bliver skattemæssigt modregnet på din lønseddel hver måned.

Som erhvervskunde hos SIXT, er det muligt at mini-lease firmabil eller egen bil med kort binding, ingen firmaudbetaling og uden langsigtede økonomiske forpligtelser. Læs mere om erhvervsleasing her.

Med Mini-lease Erhverv kan du fleksibelt, nemt og hurtigt udskifte firmabilen efter behov.

Hvad betyder beskatning af firmabil?

Det er et skattepligtigt personalegode, og værdien opgøres som en procentdel af bilens beregningsgrundlag. Så har du købt eller fået en firmabil, er det vigtigt at læse med her.

Får du stillet en firmabil til rådighed gennem din arbejdsplads, beskattes du nemlig af firmabilen.

Det er selve råderetten der beskattes. Omfanget af den private kørsel er derfor uden betydning. For uanset hvor langt du kører privat, så påvirker det ikke din firmabilbeskatning.

Hvordan beregnes beskatning af firmabil 

Beskatningsgrundlaget er et beløb, man får tillagt sin indkomst. Beskatningen af din firmabil beregnes som en procentdel din bils værdi plus et miljøtillæg. Bilens værdi afhænger af, hvor gammel den er, mens procentdelen afhænger af bilens værdi.

Beskatningsgrundlaget udgør 25 procent af bilens værdi op til 300.000 kroner samt 20 procent af den del af bilens pris, der overstiger 300.000 kroner. Du bliver som minimum beskattet af en bil med en værdi på 160.000 kroner.

Frem mod 2025 bliver beskatningsgrundlaget løbende korrigeret, og firmabiler op til 600.000 kroner bliver billigere i beskatning fra 2025.

Med SIXT mini-lease giver vi dig mulighed for at have firmabil helt uden bekymringer. Det er leasing på den nemme måde.

Brug for mere information inden du leaser?

Hvis du ikke fandt svar på dit spørgsmål eller ønsker hjælp til en bestilling, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores team står altid klar til at hjælper dig med at besvare dine spørgsmål.

 

SIMPEL MÅDE AT HAVE FLEKSIBEL FIRMABIL PÅ!

Du vælger imellem nye kvalitetsmodeller inden for mange bilmærker, -typer og -størrelser. Ønsker du at skifte bil undervejs, hjælper vi dig med glæde.Lav og gennemskuelig pris[/featured_box]

Du betaler en fast månedspris, som inkludrer alt på nær brændstof. Du undgår ubehagelige overraskelser og uforudsete udgifter.

Du får både kaskoforsikring, grønne afgifter, alm. teknisk vedligeholdelse, dæk, erstatningsbil ved service og vejhjælp med i din månedsleje. Du skal kun sørge for brændstof.